Voordat we gaan graven komt onze schouwer op alle aangemelde adressen de situatie opnemen. In overleg met de bewoners legt hij de manier van aansluiten vast, zodat de graafploeg straks doelgericht en efficiënt aan het werk kan. De komende weken doen we verslag van deze activiteiten. ViberQ sluit je aan!

Gamen met glasvezel

Groningen, 13 augustus 2021

“We gamen hier thuis nogal fanatiek… m’n zonen en ik. En we zijn niet zo goed. Nu kunnen we de schuld nog aan het trage internet geven!” We praten met Anne Bolhuis, bewoner van een mooie nieuwbouwwoning uit 2017 aan de Parklaan in Grootegast. Telefonisch, want tijdens de schouw was alleen de oudste zoon aanwezig om ons hartelijk welkom te heten.

“Je moet maar even met mijn vader bellen”, zei hij terwijl hij de kapstok voor de meterkast weghaalde. “Hij weet alles van internet. Net als mijn jongste broertje die druk aan het sparen is voor een PlayStation5.”

Schouwer Alex Geerlings bepaalt de plek waar de glasvezelkabel door de gevel moet worden gevoerd, hij plakt een sticker met ‘hier komt jouw glasvezelverbinding’ in de meterkast en hij neemt de maten op.

“Mooi werk. Het is elke dag anders. Omdat ik alles op het gebied van glasvezelverbinding al gedaan heb, kan ik er in deze rol voor zorgen dat er bij de aanleg geen verrassingen zijn voor mijn collega’s.
De werkwijze en de foto’s staan na de schouw allemaal in het systeem. We laten zo niets aan het toeval over en we kunnen doelgericht te werk gaan als we straks hier in Grootegast aan het graven zijn!”

Anne Bolhuis vertelt later: “Internet wordt steeds belangrijker. We hebben nu Ziggo maar we merken dat de capaciteit gewoon te laag is als we allemaal aan het gamen en aan het Netflixen zijn.
Er moet nogal wat data verstouwd worden als het gaat om het streamen, de virtuele wereld Minecraft en de gevechten in League of Legends. Ken je dat?”

“Daarnaast verwacht ik dat we in de komende jaren steeds meer apparaten op het internet aan gaan sluiten. Denk bijvoorbeeld aan de koelkast. En hoe meer we op internet doen, hoe meer capaciteit we nodig hebben.”

“Wat genoeg snelheid is, moet iedereen natuurlijk voor zichzelf bepalen. Maar voor ons kan het niet snel genoeg. Dus nu de schouw is geweest hoop ik dat ViberQ ons zo snel mogelijk aansluit. Misschien winnen we dan ook eens met het gamen. Aan de internetsnelheid zal het dan in ieder geval niet meer liggen!”

Nieuws

Eerste adres live in Winsum!

Wat maakt glasvezel duurzaam?

Wat is het verschil tussen het ViberQ netwerk en de providers?