De aanleg in 6 stappen

Ben je benieuwd welke stappen er allemaal gezet worden tussen jouw aanmelding en het moment dat je aangesloten wordt? Op deze pagina lees je stap voor stap hoe dat zit, zodat jij weet waar je aan toe bent!

ViberQ glasvezelweken Westerkwartier

Stap 1: De Glasvezelweken

Tijdens de ViberQ Glasvezelweken kun je je aanmelden voor een snelle glasvezelverbinding op jouw adres. We laten je vooraf weten wanneer we in jouw gebied actief zijn.

En wees er op voorbereid, we doen je een messcherpe aanbieding, zodat niets een aansluiting van ViberQ nog in de weg staat.

Glasvezelweken Westerkwartier aanmelding. Dit is een foto van een gebruiker van ViberQ op de website van de gemeente Westerkwartier op de website van ViberQ

Stap 2: Provider keuze

Je sluit tijdens de Glasvezelweken een overeenkomst voor de aansluiting met ViberQ. Je kunt er dan nog geen gebruik van maken want daarvoor moet je nog een abonnement afsluiten bij een provider.

Belangrijk: Zonder een abonnement bij één van de providers kan je geen gebruik maken van de glasvezel aansluiting.
Je abonnement en de daarbij horende kosten gaan pas in vanaf  het moment dat je aangesloten bent op ons netwerk én gebruik kunt maken van de diensten.

Ontwerpen Glasvezelnetwerk Westerkwartier

Stap 3. Voorbereidende werkzaamheden

Zodra je een glasvezelaansluiting hebt aangevraagd, weten wij precies wie allemaal een aansluiting wil hebben en gaan de engineers aan de slag om het netwerk te ontwerpen. De benodigde vergunningen worden aangevraagd en gaan wij om tafel met alle betrokken partijen. Dit zijn bijvoorbeeld de gemeenten, provincie, waterschappen en soms zelfs particulieren.

Dit zijn belangrijke stappen. Hoe lang dit proces duurt is lastig te zeggen, omdat de looptijd van deze aanvragen en vergunningen variëren.

Tijdens deze fase komt er ook iemand bij u langs om te bepalen wat er nodig is om je woning optimaal aan te sluiten. Zo wordt er samen met jou bepaald waar de glasvezelaansluiting de woning binnen komt en worden de wensen en mogelijkheden besproken. Dit noemen we een schouw.

Distributiepunt glasvezel ViberQ

4. Graafwerkzaamheden

Nu de vergunningen goedgekeurd zijn starten we met het zware werk. Honderden kilometers graven, boren onder waterwegen en sporen, verdeelkasten plaatsen en het hele netwerk voorzien van stroom. Een flinke klus dus!

De kabel is in zicht! Nu nog de kabel van de straat naar je woning brengen. Wij doen ons uiterste best om je tuin ongeroerd achter te laten. Daarom kiezen wij er voor, wanneer mogelijk, om de kabel onder je mooie bloemenperk door te ‘schieten’.

Wanneer de kabel voor de gevel ligt komt er een aannemer langs om de kabel naar binnen te brengen en wordt de kabel meteen getest.

Stap Activeren Modem Glasvezel Westerkwartier ViberQ

5. Aanleg in uw woning

Het werk van ViberQ zit erop! De glasvezelkabel is gereed voor activatie.

Tijdens deze laatste stap zorgt de, door jou gekozen, provider ervoor dat het modem wordt geplaatst en de diensten worden geactiveerd.
Zodra je weet wanneer je abonnement wordt geactiveerd kan je per die datum het contract bij je huidige provider opzeggen.

Stappen supersnel en zorgeloos internetten met een glasvezelaansluiting van ViberQ

6. Klaar voor gebruik!

Nu rest je nog maar één ding: supersnel en zorgeloos internetten met een glasvezelaansluiting van ViberQ!

In zes stappen klaar voor gebruik. ViberQ sluit je aan!