De tien voordelen van glasvezel

Wat zijn de voordelen van internet via glasvezel? Dat het beter is hoor je overal. Maar wat maakt het dan beter? Wat is het verschil? Hoe kun je een weloverwogen keuze maken voor een glasvezel internetverbinding? En hoe kun je inschatten of deze investering voor jou de moeite waard is?

Dat we steeds meer met internet doen is geen nieuws. We werken thuis, we gamen, we streamen, we Netflixen, we downloaden. We slaan onze bestanden op in de cloud. We Zoomen, we Skypen, we Teamen, we lezen over gezondheidszorg via internet, je zit nu op internet… je snapt het al, we hebben een netwerk nodig wat al onze online handelingen aankan.

De toepassingen die internet gebruiken zijn bijna eindeloos en nemen de komende jaren alleen maar verder toe. Daarmee groeit de behoefte aan snelle netwerken. Niets is zo vervelend als een trage verbinding. Je wilt een verbinding die meegroeit met je behoeften. We zetten de voordelen van glasvezel ten opzichte van de alternatieven voor je op een rijtje!

1. Razendsnel

Internet via glasvezel is sneller dan internet via een koperkabel of coax. Dit is dan ook de meest geroemde eigenschap. En terecht! Afhankelijk van je abonnement bij één van onze providers kan jij razendsnel internetten.

2. Betrouwbaarheid

Internet via glasvezel is niet alleen super snel, maar ook heel betrouwbaar. Dit komt doordat de verbinding zonder onderbrekingen in de buurt naar jouw voordeur loopt. Hij wordt niet verstoord door je streamende buurvrouw of door je FIFA spelende buurjongens. Met glasvezel stream je 24/7 dag in dag uit zonder haperingen. Glasvezel kan veel meer gebruikers en veel meer data aan. Het is daardoor betrouwbaarder.

3. Verbinding alleen voor jou

Bij een koper- of coaxverbinding kan je leverancier je snelheid verminderen om pieken in de belasting van het netwerk te voorkomen. Alle gebruikers krijgen dan nog maar een paar Mbps. Je staat achteraan in de file. Een glasvezelverbinding van ViberQ is minder gevoelig voor overbelasting. De snelweg is alleen voor jou, dus laat die datastromen maar komen!

4. TV kijken met topkwaliteit

Plan je filmavondje op je 4K flatscreen maar in! Met de haarscherpe kwaliteit is je beeld altijd vlijmscherp ongeacht de technologie. En komt er straks een 5K technologie? ViberQ glasvezel vindt het prachtig. Buffervrij Netflix of Uitzending Gemist streamen? Ook dáárvoor kies je glasvezel.

5. Ook snel uploaden

Traditionele verbindingen laten je veel sneller downloaden dan uploaden. De meeste mensen downloaden namelijk meer data dan ze uploaden. Daar passen de providers hun aanbod op aan. De beschikbare capaciteit is beperkt dus ze moeten keuzes maken. Bij glasvezelverbindingen is er capaciteit genoeg. Het bijzondere aan glasvezel is daarom dat uploaden even snel gaat als downloaden. Super handig als je aan het gamen bent, of vaak foto’s of video’s uploadt naar internet.

6. Lekker gamen

Als je gek bent op gamen dan wil je maar één ding. Glasvezel. Niet omdat je heel veel data verbruikt, dat valt nog best mee. Nee. Gamers willen een constante en betrouwbare verbinding. Om te winnen. Want op dat spannende moment moet je er toch niet aan denken dat er nét even een vertraging op de lijn zit.

7. Allemaal tegelijk

Hoe veel computers heb jij in huis? Bij de meeste families zijn telefoons, laptops, pc’s en tablets aanwezig en aangesloten. Plus de speakers, de thermostaat. Het gaat maar door. Met de groei van toepassingen groeit ook de behoefte aan een snellere verbinding. Glasvezel van ViberQ zorgt voor een stabiel signaal met hoge snelheid zodat je samen alles tegelijk kunt gebruiken.

8. Duurzaam

Glasvezel is een duurzame technologie die minder gevoelig is voor storingen en slechte weersomstandigheden. De technologie is volop in ontwikkeling, waardoor de kwaliteit, stabiliteit en snelheid van het netwerk beter en beter worden. Daarnaast is het ook een stuk milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld koperverbindingen. Bij glasvezelkabels komen er namelijk geen giftige materialen in de grond en ze hebben minder isolatiemateriaal nodig. En het verbruikt ook nog eens veel minder energie!

9. Veiligheid

Een netwerk dat is gebaseerd op glasvezeltechniek is op verschillende manieren veiliger dan een kopernetwerk. Het gaat dan voornamelijk over databeveiliging en de veiligheid van de bekabeling zelf. Glasvezeltechniek zorgt ervoor dat data beter beschermd blijft. Glasvezelkabels zenden geen signalen uit en zijn bijvoorbeeld vrijwel  onmogelijk om af te tappen. Daarnaast is het mogelijk om alle hardware op een plaats te bewaren, terwijl het bij een kopernetwerk noodzakelijk is om serverruimtes op verschillende locaties te plaatsen.

10. Zorg op afstand

Er is een toenemende druk op de zorg. Tijdens deze pandemie. Maar ook los daarvan door de toenemende vergrijzing. Videoconsulten bij huisartsen en medisch specialisten komen steeds vaker voor. Een gesprek met je dokter, een diagnose of hulpverlening op afstand. Het zijn allemaal zaken die in de komende jaren steeds belangrijker worden. Met glasvezel van ViberQ ben je klaar voor de toekomst. Hoe die er ook uitziet!

Wil je weten hoe dat glasvezel nou eigenlijk werkt?


Ben je benieuwd welke stappen er allemaal gezet worden tussen jouw aanmelding en het moment dat je aangesloten wordt?